Warsztaty czekoladowe podczas których uczestnicy wcielają się w rolę mistrzów czekolady – tworzą i dekorują własne tabliczki.
W ramach warsztatów czekoladowych czekają na Was takie oto zadania:
- Dekorowanie tabliczek jadalnymi dodatkami
Otrzymujesz płynną, zatemperowaną czekoladę na formie, masz niewiele czasu, aby udekorować swoją tabliczkę.
Do dyspozycji masz jadalne dodatki: orzechy, bakalie, owoce. Uwolnij swoją wyobraźnię i udekoruj tabliczkę czekolady jadalnymi dodatkami. - Poczęstunek czekoladą
Kiedy czekolady są już pięknie udekorowane, jadą do chłodni w celu zastygnięcia i to jest właściwy czas na poczęstunek czekoladą :) - Projektujemy opakowanie na czekoladę
To nie koniec pracy Chocolatiera, teraz czas na dekorowanie opakowania na czekoladę. Białe opakowania z okienkiem możemy udekorować różnymi technikami. Do dyspozycji uczestników są kredki oraz flamastry. Uwolnij swoją fantazję i przygotuje piękne opakowanie na swoją własną czekoladę - Dyplom Mistrza Czekolady
Udekorowałeś już swoją tabliczkę czekolady oraz zaprojektowałeś swoje opakowanie. Teraz więc czas na odbiór tabliczki czekolady i wręczenie Dyplomu Mistrza Czekolady.
Podstawowe informacje
- dla rodzin z dziećmi
(dzieci poniżej 7 lat z opiekunem) - czas trwania: 1h – 1:30h
- sobota godz. 11.00
- 40 zł / osoba
Zwiedzanie manufaktury
Zobacz jak powstaje czekolada od ziarna do tabliczki. Beskid Chocolate to jedyne miejsce w Polsce w którym możesz zobaczyć jak powstaje czekolada z ziaren kakaowców.
Grupy zorganizowane
- od poniedziałku do soboty
- sala warsztatowa dla 50 osób
- bezpłatny parking
- sklep firmowy